Infrarood cabine :
 

Huid

Een verblijf in de infraroodcabine heeft tal van voordelen. Ten eerste gaan je spieren ontspannen en zal je lichaam tot rust komen. Doordat de infraroodstralen inwerken op je huid gaat je huid zich kunnen zuiveren en worden afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd. Op die manier ga je ook calorieën verbranden en je algemenen fysieke conditie verbeteren.

Tegen gewrichtspijnen

Bovendien wordt door de warmte de bloeddoorstroming in je lichaam bevorderd, hetgeen gevolgen heeft op allerlei kwaaltjes. Zo zal een verbeterde bloeddoorstroming er voor zorgen dat je spierpijnen en gewrichtspijnen zullen verminderen. Door een algemeen gevoel van comfort en relaxatie zal ook eventuele hoofdpijn en stress geleidelijk verdwijnen. Hierdoor komt ook je geest tot rust en voel je je na een verblijf in de infraroodcabine als herboren.

 

ONDERZOEKEN GEDAAN NAAR GEBRUIK INFRAROODCABINE BIJ FIBROMYALGIE , BECHTEREW EN REUMA PATIËNTEN.

De laatste jaren zijn steeds meer onderzoeken gedaan naar het gebruik van infraroodcabines voor het verlichten van pijnen gerelateerd aan reuma, artritis en fibromyalgie. PROF. DR. J.J. RASKER (reumatoloog) verbonden aan Universiteit van Twente in samenwerking met DR. FRITS OOSTERVELD FYSIOTHERAPEUT (hoogleraar Saxion Hogeschool) kwamen al tot de conclusie dat: “De patiënten met reumatoïde artritis gaven na één infraroodcabine sessie van een half uur aan dat de pijn en de stijfheid met zo’n 40 procent was afgenomen. Bij de Bechterew patiënten was de pijn rond de 50 procent en de stijfheid zelfs 60 procent minder geworden”, aldus Frits Oosterveld.